verkeersschhol erik scherbeijn HOME
Oefen borden CBR
 

Autorijles

Jauto eric scherbeijne rijbewijs is een eenmalige investering waar je je hele leven lang profijt van hebt. Het maakt je onafhankelijk, je kunt gaan en staan waar je wilt. Daarom is de keus voor een goede rijopleiding zo belangrijk. De prijs per les is voor veel mensen van doorslaggevende betekenis in het kiezen van een rijschool. Maar aan een lesprijs zitten haken en ogen. Vraag bijvoorbeeld altijd hoelang een les duurt, dit kan nl. 60, 50 maar ook 45 minuten zijn.

Verkeersschool Erik Scherbeijn kenmerkt zich door de persoonlijke aanpak en flexibiliteit. Wij vinden een goede sfeer en goed lesmateriaal van groot belang voor de resultaten. Voor de autorijles gebruiken wij de nieuwe VW Golf 7. Dit is een zeer geschikte en betrouwbare auto voor de autorijles. Zo is de lesauto voorzien van stuurbekrachtiging, zit er airco in de auto en is zowel de bestuurdersstoel als het stuur in hoogte verstelbaar zodat een ieder van groot tot klein de ideale stuurhouding kan vinden. Verder wordt er niet gerookt in de auto. Bij de eerste rijles worden de grondbeginselen van het autorijden uitgelegd, zoals de zit-en stuurhouding, het schakelen, het veilig wegrijden en stoppen en de kijktechniek. In de daaropvolgende lessen gaan we de moeilijkheid stukje bij beetje opvoeren. Tevens komen de bijzondere verrichtingen aan bod. Dit zijn een aantal manoeuvres, waardoor je duidelijk kunt laten zien, dat je de auto goed beheerst en dat je begrijpt waar je mee bezig bent. Het zijn vaardigheden, waarmee je je makkelijker en vlotter kunt bewegen tussen het overige verkeer, in allerlei voorkomende situaties.

Voorbeelden:

  • VW Golf  Eric Scherbeijnachteruit rijden in rechte lijn
  • de hellingproef
  • fileparkeren, zowel vooruit als achteruit
  • achteruitrijden in een bocht
  • keren ineens door een halve draai
  • achteruit parkeren in een parkeervak


Laat je niet aanpraten, dat deze verrichtingen moeilijk zijn! Als je even weet hoe het moet is het niet moeilijk en is het juist leuk om te doen. Al met al is het autorijden vooral een kwestie van ervaring die je krijgt nadat je je rijbewijs hebt gehaald. Wij proberen er voor te zorgen dat iedereen die bij ons gelest heeft met een goede basis de weg op gaat. We helpen je niet alleen om het examen met goed resultaat af te leggen, maar bereiden je ook voor op een veilige rijtoekomst.

Tussentijdse toets
Het verkeer in Nederland stelt hoge eisen aan iedere deelnemer. De examennormen van het CBR zijn daar vanzelfsprekend op afgestemd. Om nog beter op het examen te komen kan iedere kandidaat een tussentijdse toets doen. De tussentijdse toets is een proefexamen, welke zal worden afgenomen door een examinator van het CBR en zal verlopen als een echt praktijkexamen. Ook zal de instructeur ter begeleiding met de kandidaat meerijden. De examinator beoordeelt alle examenonderdelen volgens de officiƫle exameneisen en zal alle onderdelen, waar nog aan gewerkt moet worden, meegeven op een adviesformulier. Omdat de tussentijdse toets hetzelfde verloop heeft als het praktijkexamen, zijn veel kandidaten minder zenuwachtig tijdens het examen, omdat de kandidaat dan precies weet wat hij/zij kan verwachten. De toets is een goede mogelijkheid om alvast te wennen aan de examensituatie en het vergroot de kans om voor de eerste keer te slagen. Ook kan de kandidaat met de tussentijdse toets vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen tijdens het eerste praktijkexamen. Als de kandidaat bij de toets de bijzondere verrichtingen goed uitvoert hoeft hij/zij de bijzondere verrichtingen niet meer tijdens het eerste examen uit te voeren. Zo kan de instructeur na de toets meer tijd besteden, tijdens de rijles, aan eventuele minpunten op het adviesformulier en er voor zorgen dat de kandidaat op het examen niet voor verrassingen komt te staan.