autorijschool ijzendijke

Autorijles

Je rijbewijs halen is een eenmalige investering waar je je hele leven profijt van hebt. Het maakt je onafhankelijk, je kunt gaan en staan waar je wilt. Daarom is de keus voor een goede rijopleiding belangrijk. De prijs per les is voor veel mensen van doorslaggevende betekenis in het kiezen van een rijschool. Maar aan een lesprijs zitten haken en ogen. Vraag bijvoorbeeld altijd hoelang een les duurt, dit kan 60, 50 maar ook 45 minuten zijn.

Verkeersschool Erik Scherbeijn kenmerkt zich door de persoonlijke aanpak en flexibiliteit. Wij vinden een goede sfeer en goed lesmateriaal van groot belang voor de resultaten. Voor de autorijles gebruiken wij de nieuwe VW Golf 7. Dit is een zeer geschikte en betrouwbare auto voor de autorijles. De lesauto voorzien van stuurbekrachtiging, zit er airco in en is zowel de bestuurdersstoel als het stuur in hoogte verstelbaar zodat een ieder van groot tot klein de ideale stuurhouding kan vinden. Verder wordt er niet gerookt in de auto.

Bij de eerste rijles worden de grondbeginselen van het autorijden uitgelegd, zoals de zit-en stuurhouding, het schakelen, het veilig wegrijden en stoppen en de kijktechniek. In de daaropvolgende lessen gaan we de moeilijkheid stukje bij beetje opvoeren. Tevens komen de bijzondere verrichtingen aan bod. Dit zijn een aantal manoeuvres, waardoor je duidelijk kunt laten zien, dat je de auto goed beheerst en dat je begrijpt waar je mee bezig bent. Het zijn vaardigheden, waarmee je je makkelijker en vlotter kunt bewegen tussen het overige verkeer, in allerlei voorkomende situaties.

vw-golf-7vw-golf-binnenkantVoorbeelden:

  • Achteruit rijden in rechte lijn
  • De hellingproef
  • Fileparkeren, zowel vooruit als achteruit
  • Achteruitrijden in een bocht
  • Keren ineens door een halve draai
  • Achteruit parkeren in een parkeervak

Laat je niet aanpraten, dat deze verrichtingen moeilijk zijn! Als je even weet hoe het moet is het niet moeilijk en is het juist leuk om te doen. Al met al is het autorijden vooral een kwestie van ervaring die je krijgt nadat je je rijbewijs hebt gehaald. Wij proberen er voor te zorgen dat iedereen die bij ons gelest heeft met een goede basis de weg op gaat. We helpen je niet alleen om het examen met goed resultaat af te leggen, maar bereiden je ook voor op een veilige rijtoekomst.

Tussentijdse toets
Het verkeer in Nederland stelt hoge eisen aan iedere deelnemer. De examennormen van het CBR zijn daar vanzelfsprekend op afgestemd. Om nog beter op het examen te komen kan iedere kandidaat een tussentijdse toets doen. De tussentijdse toets is een proefexamen, welke zal worden afgenomen door een examinator van het CBR en zal verlopen als een echt praktijkexamen. Ook zal de instructeur ter begeleiding met de kandidaat meerijden. De examinator beoordeelt alle examenonderdelen volgens de officiële exameneisen en zal alle onderdelen, waar nog aan gewerkt moet worden, meegeven op een adviesformulier. Omdat de tussentijdse toets hetzelfde verloopt als het praktijkexamen, zijn veel kandidaten minder zenuwachtig tijdens het examen, de kandidaat weet dan precies wat hij/zij kan verwachten. De toets is een goede mogelijkheid om alvast te wennen aan de examensituatie en het vergroot de kans om voor de eerste keer te slagen. Ook kan de kandidaat met de tussentijdse toets vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen tijdens het eerste praktijkexamen. Als de kandidaat bij de toets de bijzondere verrichtingen goed uitvoert hoeft hij/zij de bijzondere verrichtingen niet meer tijdens het eerste examen uit te voeren. Zo kan de instructeur na de toets meer tijd besteden, tijdens de rijles, aan eventuele minpunten op het adviesformulier en er voor zorgen dat de kandidaat op het examen niet voor verrassingen komt te staan.

Spoedcursus

lesauto-wegDe meeste mensen willen zo snel mogelijk hun rijbewijs halen. Dan behoort een spoedopleiding tot de mogelijkheden. Als je een spoedcursus wilt volgen krijg je de benodigde lessen in een tijdbestek van zes weken of korter in plaats van bijvoorbeeld één les per week. Er zijn verschillende manieren om een spoedcursus te volgen. Zo kan je een spoedopleiding volgen in 10 dagen.

Als je een opleiding in 10 dagen wilt volgen is het wel de bedoeling dat je je theoriecertificaat hebt voor je aan je opleiding begint. Een 10 daagse opleiding is een opleiding die tot de mogelijkheden behoort. Vaak is het beter om een spoedopleiding over meerdere weken te verdelen. Je kunt namelijk nooit zeggen wanneer iemand met lessen begint, hoeveel lessen iemand nodig heeft.

Vaak is er binnen de 10 dagen onvoldoende tijd om het aantal lessen te nemen die je nodig hebt en wanneer je de lessen over meerdere weken verdeelt heb je de mogelijkheid om je theorie te halen in de weken dat je aan het lessen bent.

Bij de spoedopleiding kan je alle pakketten nemen die worden aangeboden.

Interesse in een spoedcursus? Meld je dan ruim van te voren aan via het formulier of bel mij ruim van te voren, dan kunnen we op tijd beginnen met het plannen van het examen en de lessen.